Silvasoft

  • Onze waardering

  • Cijfer 9 stars
  • Prijs vanaf

  • 9,95 p/m

All-in bedrijfssoftware met Silvasoft

Bent u op zoek naar een voordelig boekhoudsysteem waar u op een eenvoudige wijze uw complete administratie kunt bijhouden? Silvasoft biedt een compleet bedrijfsadministratie pakket waarbij diverse modules online gekoppeld kunnen worden aan uw administratie. Zo kunt u boekhouden, factureren, uren registreren, CRM, HRM en nog veel meer in één pakket.

Onze review

In onze test vielen ons een aantal dingen op aan het pakket Silvasoft. Hieronder lichten we een aantal punten uit om een beeld te schetsen van onze ervaring bij Silvasoft.

Structuur & design van de applicatie

Dit is wellicht niet voor iedereen even belangrijk, maar het zegt wel iets over hoe een pakket meegaat met de tijd. Silvasoft is responsive, dat wilt zeggen of je nu via je mobiel, tablet of PC erop zit, het ziet er overal strak uit. Verder werkt de structuur van de applicatie heel erg prettig. Het menu links neemt niet teveel ruimte in beslag maar geeft wel constant overzicht van waar je bent. De navigatie door dashboards en schermen is prettig en intuïtief.

Hosting & software (veiligheid)

Uniek aan Silvasoft is de manier waarop de software wordt ontwikkeld. Dit doen ze op een enterprise platform (Mendix) waarmee je online apps kunt ontwikkelen. Mendix is door diverse onderzoeks- en adviesbureaus uitgeroepen tot het meest vooruitstrevende, snelle en veiligste platform. Indirect zit u dankzij dit platform bij Silvasoft dus goed. Het is super veilig, lekker snel en zeer stabiel. Meer informatie over het Gartner onderzoek door het onafhankelijke en wereldwijd bekende adviesbureau Gartner.

Functionaliteiten

Wij hebben al zeer veel softwarepakketten mogen testen en kunnen met recht zeggen dat Silvasoft bij de uitgebreidere oplossingen hoort. Een probleem aan een uitgebreide oplossing is vaak wel dat het lastiger in gebruik is. Echter Silvasoft heeft hier een hele mooie middenweg in gevonden. Door middel van veel geavanceerde instellingen te verbergen uit de schermen waar u dagelijks komt blijft de interface van het te gebruiken gedeelte eenvoudig. Wilt u toch meer dan zit bij elke module een submenu ‘Instellingen’ waarmee vaak geavanceerde dingen gedaan kunnen worden.

Verder heeft Silvasoft een aantal handige features zoals:

  • Bankafschriften inlezen (SEPA)
  • Automatische incasso en excasso
  • BTW aangifte vanuit de applicatie, direct naar de Belastingdienst (de aangifte wordt volledig automatisch berekend)
  • Facturen, offertes, pakbonnen, enz. is allemaal samen te stellen in eigen huisstijl
  • Zelf (meerdere) e-mailtemplates opstellen
  • Leuke, grafische dashboards die meestal zelf samen te stellen zijn!

Zijn er dan geen nadelen?

Heel eerlijk hebben wij weinig nadelen kunnen ontdekken. Hoe een pakket je bevalt is altijd een kwestie van smaak en gevoel. Wij vonden dit pakket prettig en snel werken. Ook als boekhoudsyteem is het meer dan compleet met leuke maar vooral nuttige rapportages. Grafisch ziet het er gelikt uit en functioneel zijn we nog geen beperkingen tegengekomen.

Wat is de prijs van Silvasoft?

Silvasoft hanteert lage prijzen. Zo bent u voor de complete module boekhouding slechts € 9,95 per maand kwijt en voor de module facturatie € 5,95. Alle andere modules zijn nog lager geprijsd. Dit is ten opzichte van vergelijkbare alternatieven niet duur. Daarbij ontvangt u extra kortingen bij meerdere gebruikers.

Prijs / kwaliteit

Wij hanteren altijd een maatstaf voor wat je krijgt per euro dat je betaalt. Daarmee meet je niet per se of iemand het goedkoopste is, maar wel of iemand voor wat je krijgt het goedkoopste is. Daarmee kunnen we zeggen dat Silvasoft bij één van de goedkoopste hoort en de waarde per euro dus zeer goed is.

Screenshots van Silvasoft

2019-10-11T03:14:07+02:00